17.1 C
București
joi, 4 iulie 2024

Dronele care domină acum câmpul de luptă din Ucraina își vor pierde avantajul, prezice șeful Statului Major al armatei franceze

Publicat pe


Dronele aeriene de mici dimensiuni au dominat câmpul de luptă din Ucraina, dar acestea și-ar putea pierde în curând avantajul de luptă, a apreciat șeful Statului Major al armatei franceze, generalul Pierre Schill. Experți consultați de Business Insider au apreciat că progresul tehnologiilor antidrone vor limita capacitățile acestor drone care în prezent joacă un rol esențial pentru forțele ucrainene.

Operatori ucraineni de drone FOTO PROFIMEDIA

Vorbind la expoziția de apărare Eurosatory care s-a desfășurat la Paris pe 19 iunie, Schill a afirmat că avantajul lor reprezintă doar „un moment în istorie”, a relatat Defense News.

„Viața de impunitate a dronelor mici, extrem de simple, deasupra câmpului de luptă este un instantaneu în timp”, a apreciat Schill.

„În prezent acest aspect este exploatat, asta este limpede, și trebuie să ne protejăm. Astăzi, sabia, în sensul de dronă aeriană, este puternică, mai puternică decât…



Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri